Testimonial Maarten de Beer: OptiDisc™ contour- en polijstschijfjes

De OptiDisc contour- en polijstschijfjes van Kerr zorgen voor een hoogwaardig eindresultaat van al uw restauraties. Lees hier de ervaring van Maarten de Beer, tandarts en mede-oprichter van Karma.Dentistry.

 

Testimonial Maarten de Beer

Maarten is tandarts in Nederland en mede-oprichter van Karma. Dentistry, schrijft regelmatig voor verschillende vakbladen en is key opinion leader voor diverse dentale bedrijven. Op instagram is hij zeer actief onder de naam @thedentaldutchman.

 

“De OptiDisc van Kerr is een polijstschijfje bedoeld voor het afwerken en polijsten van alle restauratiematerialen alsmede van tandweefsel.

 

OptiDisc kent drie verschillende diameters en vier verschillende grofheden. Ik gebruik sinds twee jaar dagelijks OptiDisc bij mijn restauratieve behandelingen. Mijn favoriete schijfje is de rode coarse/medium met een grofheid van 40 micron, deze is perfect voor het afwerken van de scherpe randen aan je preparatie, het verfijnen van je bevel bij frontrestauraties en voor het afwerken en polijsten van composietrestauraties. Voor snellere afname, bij veel overmaat, kan de donkerrode OptiDisc (de extra coarse met een grofheid van 80 micron) gebruikt worden en om meer hoogglans te krijgen kunnen de oranje (fine, 20 micron) en gele (extra-fine, 10 micron) OptiDisc gebruikt worden.

 

Doordat de OptiDisc van plastic is gemaakt is hij voor mijn gevoel erg flexibel en minder gevoelig voor vervorming. Hierdoor hoef je de OptiDisc tijdens de behandeling minder snel te vervangen. Ook behoudt de OptiDisc verrassend lang zijn polijstbaarheid. Het grootste voordeel van de OptiDisc ten opzichte van concurrenten vind ik de kunststof ring in de kern van de OptiDisc. Doordat deze ring van kunststof is gemaakt ten opzichte van metaal heeft de OptiDisc meer houvast op de mandrel. Hierdoor zal hij bij lage toeren minder snel doordraaien en/of vastlopen. Daarnaast kan een metalen ring strepen geven wanneer deze in contact komt met het composiet, door gebruik te maken van een kunststof ring is dit niet mogelijk. Hierdoor zul je nooit grijze strepen krijgen op je composiet bij afwerken.

Voor mij is de OptiDisc niet meer weg te denken uit de praktijk!”

 

De standpunten in deze testimonial zijn die van Dr Maarten de Beer. Kerr Dental is een fabrikant van medische hulpmiddelen en geeft geen medisch advies. Artsen moeten hun eigen, professionele oordeel gebruiken bij de behandeling van hun patiënten.
 

Productinformatie

Eindig net zo goed als je begint       

Bij succesvolle restauraties gaat het zowel om goed beginnen als om goed afwerken en polijsten. OptiDisc contour- en polijstschijfjes zorgen ervoor dat uw restauraties een eindresultaat krijgen dat gelijk is aan dat van een natuurlijk gebit.

 

Flexibel, nauwkeurig en transparant

Dankzij de keuze uit een standaard of kortere mandrel en de buigbaarheid van de schijfjes kunt u gemakkelijk posterieure en andere lastig toegankelijke gebieden bereiken. De transparante schijf geeft bovendien een verbeterd zicht op het werkgebied, voor extra nauwkeurigheid tijdens het afwerken en het polijsten.

4 kleuren – 4 schuurniveau’s – 3 diameters

Het OptiDisc systeem biedt de keuze uit vier schijven met een verschillendfe korrelgrootte voor het vormgeven, de afwerking, het polijsten en het hoogglanspolijsten. Het is geschikt voor composieten, glasionomeren, amalgamen of halfedel- en edelmetalen. De schijven zijn ook beschikbaar in drie verschillende diameters, naargelang uw behoeften: 9,6mm, 12,6mm en 15,9mm.

De kleurgecodeerde schijven helpen om de gewenste korrelgrootte gemakkelijk en duidelijk te identificeren.

 

 

Veilig

De actieve, schurende kant van OptiDisc is gemakkelijk te herkennen en het gepatenteerde mandrel-retentiesysteem bevindt zich bij OptiDisc ónder de schijf, waardoor omliggende elementen en zachte weefsels worden beschermd tegen beschadiging. Het zorgt ook voor een optimale koppeloverdracht, zodat de schijf niet slipt en niet toerentalgevoelig is, met een betere en veilige hanteerbaarheid als resultaat.

 

Klaar voor gebruik en langdurige prestaties

OptiDisc is gemaakt van polyester gecoat met aluminiumoxidedeeltjes. De schurende laag heeft geen extra kleeflaag die eerst moet worden weggesleten, zodat u meteen kunt beginnen zodra u de schijf op de mandrel heeft bevestigd.

 

“Gepolijste” prijs

Alle OptiDisc navulverpakkingen met 100 of 80 stuks hebben een vaste lage advies verkoopprijs van € 22,20 (excl. btw). Vraag uw Kerr vertegenwoordiger of uw dentale depot naar speciale acties op ons OptiDisc assortiment.

 

Vlaanderen: emel.merghad@envistaco.com

Wallonie, Brussel en Luxemburg : jean-philippe.verstappen@envistaco.com

 

 

Aanvragen probeerverpakking

Klik hier voor het aanvragen van een gratis probeerverpakking OptiDisc met 2x extra grof, 2x grof/medium, 2x fijn en 2x extra fijn schijfjes van 12,6mm en 2 mandrellen (kort en standaard).