Oral-B tandenborstel geeft persoonlijk advies

Oral-B heeft een nieuwe interactive tandenborstel met Bluetooth 4.0 gelanceerd,  meldt  persbureau Reuters. De elektrische tandenborstel werd gepresenteerd op het Mobile World Congress 2014 , een belangrijke gebeurtenis in de mobiele industrie. Slimme tandenborstel van Oral-B geeft de gebruiker een persoonlijk advies. Via  Bluetooth-technologie maakt het apparaat verbinding met een smartphone-app.

Via deze toepassing kan de  tandarts analyseren en optimaliseren een  poetsgewoonte van de patiënt, bijvoorbeeld dat de gebruiker zijn hoektanden beter moet poetsen. Er wordt een melding getoond als een nieuw deel van de mond moet worden gepoetst of als de gebruiker te hard poetst. De nieuwe interactieve tandenborstel is beschikbaar vanaf juni in Duitsland. Hij gaat de concurrentie aan met de borstel van het Franse Kolibree, die eerder dit jaar werd aangekondigd.


Bluetooth-technologie is ook beschikbaar voor verschillende elektrische tandenborstels, waaronder de nieuwe Oral- B SmartSeries. De iOS-app komt in mei en in augustus voor Android modellen.