Minister Weyts wil tandartsopleiding aan VUB

Begin december bracht Ben Weyts, Minister van Onderwijs, een bezoek aan het Universitair Tandheelkundig Centrum van de Vrije Universiteit Brussel. Hierbij werd het fantoomlab waar tandartsen in opleiding kunnen oefenen op simulatiepoppen voorgesteld. Hier zal eveneens een cursusruimte voor postacademische vormingen worden voorzien.

 

Minister Weyts gaf aan dat vele bijkomende tandartsen moeten worden opgeleid om de wachttijd voor afspraken op termijn niet al te lang te maken. Daarom worden extra middelen geïnvesteerd in de huidige opleidingen om extra studenten te kunnen toelaten. Maar op termijn is er ook nood aan een derde tandartsopleiding voor Vlaamse studenten.

 

Hierbij wil Minister Weyts ook benadrukken dat ondertussen reeds een stuk meer studenten geneeskunde en tandheelkunde jaarlijks kunnen starten. Waar bij het begin van de regeerperiode 147 studenten startten zal dit vanaf volgend academiejaar reeds 250 studenten zijn. Ondanks de extra middelen voor de bestaande opleidingen dreigt hun capaciteit wel op zijn limieten te botsen, dus moet nagedacht worden over een bijkomende opleiding voor Vlaamse studenten.

 

Bron: https://www.bruzz.be/onderwijs/vlaams-minister-van-onderwijs-weyts-brengt-bezoek-aan-fantoomlab-vub-brussel-2023-12-11