Amerikaanse tandarts aangeklaagd na overtreatment

Een tandarts in de Amerikaanse staat Minnesota, dhr. Kevin Molldrem, wordt aangeklaagd omdat hij maar liefst 4 wortelkanaalbehandelingen, 8 kronen en 20 vullingen tijdens één visite heeft uitgevoerd. Het voorval vond plaats in Juli 2020 en de patiënte claimt vandaag dat dit haar pijn, lijden, schaamte en emotioneel leed heeft bezorgd.

 

De tandarts wordt aangeklaagd wegens nalatigheid en de patiënt, Kathleen Wilson, zegt inkomsten te hebben verloren door de uitgevoerde werken. Het is echter onduidelijk welk beroep zij effectief uitoefent.

 

De tandarts heeft mevr. Wilson behandeld tussen de periode van 7 tot 21 juli 2020 en tijdens één van de bezoeken zou de tandarts maar liefst 4 wortelkanaalbehandelingen, 8 kronen en 20 vullingen hebben uitgevoerd. Deze werden volgens mevr. Wilson op een foutieve manier uitgevoerd. Ook zouden overdreven grote hoeveelheden verdoving zijn toegediend en nadien de medische dossiers hieromtrent zijn vervalst.

 

Een tandarts die voor een expertiseverslag door mevr. Wilson werd aangesteld is van mening dat deze ingrepen werden gesteld zonder dat hierbij een behandelplan werd gemaakt dat effectief het tandbederf en tandverlies zou aanpakken. Bijna alle tanden van mevr. Wilson vertoonden tandbederf en erosie en het louter herstellen van de tanden deed dan ook niets om de oorzaak van de ziekte zelf aan te pakken.

 

Bovendien is de expert van oordeel dat het onmogelijk is om in één enkel bezoek te bereiken dat ieder van de uitgevoerde ingrepen effectief op een correcte manier worden uitgevoerd. Na haar bezoeken bij tandarts Molldrem ging mevr. Wilson naar andere tandartsen om de situatie in haar mond te stabiliseren en de nodige restauraties te repareren en vervangen. In de rechtszaak eist zij $50.000 vanwege dhr. Molldrem.

 

Bron: https://www.nytimes.com/2024/01/03/us/minnesota-dentist-lawsuit.html