Wat maakt de OptiBond™ adhesieven uniek?

Alle OptiBond™ adhesieven maken gebruik van het gepatenteerde GPDM-monomeer (Glycero Phosphate Dimethacrylate) - met twéé copolymeriserende methacrylaatgroepen - dat niet alleen een betere compatibiliteit met tandstructuur en composiet biedt, maar ook een uitzonderlijke chemische hechting garandeert. Bonding is de basis van alle restauraties. Wanneer de fundering faalt, mislukt de volledige restauratie.

Gebaseerd op GPDM-monomeertechnologie en bewezen met meer dan 20 jaar klinisch succes, is het merk OptiBond™ de gouden standaard geworden in bonding.

Ongeacht de gebruikte etsprocedure en -techniek, combineert het OptiBond™ assortiment

sterkte, veelzijdigheid en bescherming tegen microlekkage in elke fase van het proces.

 

Keuze uit 4 OptiBond adhesieven

 

Het verhaal van OptiBond begint in 1992 met de introductie van OptiBond FL. Sindsdien is Kerr nooit gestopt met innoveren en bieden wij nu een adhesieve oplossing voor elke tandheelkundige professional: OptiBond FL, OptiBond Solo Plus, OptiBond eXTRa Universal en OptiBond Universal. Daarnaast behoort ook de OptiBond Gel Etchant tot de OptiBond familie.

 

1 OptiBondtm FL: de gouden standaard

 

 

Zelfs na meer dan 30 jaar op de markt blijft OptiBond FL de Gouden Standaard in zijn klasse.

Dit 2-componenten, 3 staps total-etch adhesief bestaande uit twee flessen (primer en adhesief) is ideaal voor alle directe restauraties, kernopbouw en IDS (onmiddelijke afdichting van dentine). Eén laag primer kan worden aangebracht, met een uitstekende hechting en minder postoperatieve gevoeligheid. OptiBond FL heeft een hoge (48%) vulgraad en is voorzien van de gepatenteerde formule met GPDM-monomeer. Het bevat een water/ethanol oplossysteem en heeft een hoge radiopaciteit.  

 

 

2 OptiBondtm Solo Plus: state-of-the-art betrouwbaarheid

 

OptiBond Solo Plus is een één-component, 2 staps total-etch adhesief, ontworpen om u optimale resultaten te geven bij directe en indirecte toepassingen. OptiBond Solo Plus heeft een vulgraad van 15%, is voorzien van het gepatenteerde GPDM-monomeer en bevat een ethanol oplossysteem. Het is eenvoudig in gebruikt in zowel vochtige als droge omgevingen.

   

 

 

3 OptiBondtm eXTRa universal: buitengewone prestaties

 

  Een universeel 2-componenten, 2 staps self-etch adhesief dat voor alle directe en indirecte toepassingen werd ontwikkeld. OptiBond eXTRa Universal combineert tegelijkertijd de hechtsterkte en de duurzaamheid van een total-etch adhesief en het eenvoudige protocol van een self-etchingsysteem. Het heeft een 15% vulgraad en is voorzien van de gepatenteerde formule met GPDM-monomeer. Het ternaire oplossysteem bestaat uit 3 componenten (water, ethanol en aceton) en Smart pH-technologie. Met OptiBond eXTRa Universal bereikt u een robuuste hechting, ongeacht het substraat en uitzonderlijke resultaten met slechts één protocol en zonder de noodzaak van extra producten.

 

 

4 OptiBondtm Universal: één adhesief, tal van procedures

 

OptiBond Universal is een één-component, 1 staps lichtuithardend adhesief voor zowel directe als indirecte indicaties. De betrouwbaarheid van de gepatenteerde GPDM OptiBond technologie wordt in één enkel flesje gecombineerd met het gebruiksgemak van een universele oplossing. Met een uitzonderlijke hechtsterkte op alle oppervlakken en substraten, ongeacht de etstechniek (total-, selective- of self-etching). Efficiëntie en flexibiliteit komen eindelijk samen. OptiBond Universal heeft een 7% vulgraad, is voorzien van het gepatenteerde GPDM-monomeer en heeft een systeem van ternair oplosmiddel (water, ethanol en aceton). Met optiBond Universal kiest u voor extreme flexibiliteit in een enkel flesje, zonder compromis.

 
 

 

 

OptiBondtm Gel etchant

 

 

Deze felpaarse etsgel met 37,5% fosforzuur is ontworpen voor het etsen van glazuur en dentine. De felpaase tint zorgt voor een uitstekende zichtbaarheid tijdens het aanbrengen. Dankzij de viscositeit loopt de gel niet uit en spoelt het gemakkelijk af zonder residu. Tijdens het productieproces is het belangrijk dat de silicadeeltjes worden behandeld om die waterwerend te maken. Deze behandeling maakt tijdens klinisch gebruik een gemakkelijke, snelle spoeling van de etsgel mogelijk, zonder residu. De spuitverpakking vergemakkelijkt het gebruik van de gel, die ook verkrijgbaar is in een voordelig “jumbo pack” formaat.

 

Voor meer informatie of proefverpakkingen van een van onze OptiBond producten
neemt u contact op met emel.merghad@envistaco.com / 0474 94 96 21

Of gebruikt u de volgende link: https://to.kerrdental.com/nl-nl/optibond-portfolio