Orsing lanceert een nieuw serie afzuigbuisjes

Orsing lanceert een nieuw serie duurzame afzuigbuisjes gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

 

Helsingborg, Zweden, maart 2018 - De Zweedse fabrikant Orsing introduceert twee nieuwe afzuigbuisjes in de Hygovac® serie. Hygovac®Bio is een afzuigbuis die volledig is gemaakt van duurzaam biogebaseerd polyethyleen en zal in twee nieuwe maten verkrijgbaar zijn, waardoor het mogelijk is om een lengte te kiezen die past bij de behandeling.

 

De ontwikkeling van de nieuwe Hygovac®Bio was vooral gericht op het besparen en verminderen van het gebruik van fossiele grondstoffen en de uitstoot van broeikasgassen.  Hygovac®Bio is een afzuigbuis gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Het wordt opgebouwd uit geabsorbeerd kooldioxide uit de atmosfeer en is recyclebaar in bestaande afvalstromen. Eenvoudig en ECO-logisch.

 

Als we de nodige stappen zetten naar een duurzamere toekomst, is het belangrijk dat toekomstige kunststofmaterialen gemaakt worden van hernieuwbare grondstoffen en grondstoffen die efficiënt zijn, recyclebaar en veilig voor zowel de gezondheid als het milieu, zegt Henric Karsk, CEO Orsing.

 

Hygovac®Bio is verkrijgbaar in twee nieuwe maten, de afzuigbuis heeft nog steeds dezelfde diameter en biedt dezelfde zuigkracht als eerdere Hygovac® producten. De kortere versie is 95 mm en biedt de mogelijkheid om voor elke specifieke behandeling de juiste lengte te kiezen. Het is ideaal voor hygiënisten en geeft een gemakkelijkere toegang bij het werken zonder hulp. Er wordt minder materiaal gebruikt voor de productie van Hygovac®Bio en er is minder opslagruimte nodig in de kliniek.

 

Naast de nieuwe Hygovac®Bio bestaat het Hygovac® -serie van afzuigbuisjes uit Hygovac® en de geventileerde Hygovac®Vent. De dubbele tips, met een traditioneel uiteinde van 45° en een S-vormig uiteinde, geven de patiënt keuzevrijheid en meer comfort.

 

Hygovac®Bio is verkrijgbaar bij uw lokale leverancier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons +32 (0)2 340 17 90 – info@cmddental.be

of ga naar: http://www.orsing.se