ZENFLEX NiTi Rotary Shaping Vijlen nu verkrijgbaar in België !

Verheugd kondigen wij de introductie aan van ZenFlex, Kerr's nieuwste generatie NiTi roterende vijlen. Met een ideale balans tussen kracht en flexibiliteit, stelt ZenFlex u in staat de volledige werklengte te bereiken van de meest complexe kanaalanatomiën met minder risico op breuk en maximaal behoud van de integriteit van de tand.                        

 

Hoge snij-efficiëntie

De ZenFlex vijlen zijn ontworpen met een driehoekige dwarsdoorsnede en hebben een specifieke, gepatenteerde warmtebehandeling ondergaan. Hierdoor biedt ZenFlex een hoge snij-efficiëntie waarmee u de volledige werklengte van zelfs de meest complexe kanaalanatomieën kunt bereiken.

 

 


 

Uitstekende flexibiliteit

Elke kanaalanatomie is anders en sommige zijn complexer dan andere. De warmtebehandelingstechnologie geeft ZenFlex een uitstekende flexibiliteit voor krommingen tot 90 procent. Met een uitzonderlijk “controlled memory” wordt de voorgebogen vorm waar nodig behouden en kan ZenFlex ook bij de meest uitdagende kanaalanatomiën makkelijk worden ingebracht.

 

  

 

Minimaal invasief

Een maximale flute-diameter van 1 mm en een niet-snijdende punt helpen transport te minimaliseren en de structurele integriteit van de tand te behouden.

 

Uitzonderlijke sterkte

Vergeleken met andere merken biedt ZenFlex een hogere weerstand tegen cyclische vermoeidheid. Dit resulteert in een langere tijd tot falen en een kortere tijd om de werklengte te bereiken, terwijl het risico op breuk en transport wordt geminimaliseerd. Ondanks een 20% kleinere maximale flute-diameter en een kleinere massa is ZenFlex ontworpen om net zo goed of zelfs beter bestand te zijn tegen torsiebelasting in vergelijking met de grote merken van roterende vijlen.

 

Dr. Stephen L. Buchanan

We hebben de vooraanstaande endodontoloog Dr. Stephen L. Buchanan uitgenodigd om ZenFlex

uit te testen. Zijn bevinding is dat ZenFlex het vermogen heeft om sterk gebogen kanalen te vormen. Ook bevestigt hij dat met ZenFlex  meer tandstructuur behouden blijft na RCT, dankzij de maximale flute-diameter van 1 mm.

 

Klik hier voor meer informatie over ZenFlex, voor het aanvragen van een demo in uw praktijk of wanneer u gebruik wilt maken van onze tijdelijke introductieaanbieding :

2 verpakkingen ZenFlex voor de prijs van 1 = 41,45.