VENUS BULK FLOW ONE – VERVULT WENSEN DOOR SIMPEL & SNEL GEBRUIKSGEGEMAK

Primeur: Kulzer introduceert de eerste flowable, single-colour bulkfill composiet waarbij u geen extra capping layer nodig heeft

 

Met Venus Bulk Flow ONE speelt Kulzer in op de vraag van tandartsen naar een éénlaagse bulkfilling zonder dat een extra capping layer nodig is. Hierdoor is het de universele oplossing is voor dagelijkse restauraties in het posterieure gebied. Dankzij de unieke kleuradaptatie past een restauratie met de nieuwe Venus Bulk Flow ONE naadloos in elk omringend gebit. De composiet zorgt ook voor verbeterde mechanische eigenschappen, waarmee het succesvolle Venus Diamond/Venus Pearl ONE-portfolio wordt uitgebreid.

 

 

Na de succesvolle introductie van Venus Diamond/Pearl ONE Shade was er de wens voor een flowable bulkfill materiaal met universele kleuradaptatie - het resultaat is een modern composiet die geschikt is voor de meerderheid van de vullingstechnieken." Om dit te bereiken combineert Venus Bulk Flow ONE het zelfnivellerende effect van een flowable materiaal met een hoge uithardingsdiepte en een goede stabiliteit na applicatie. Dit maakt het mogelijk om incrementen tot 4 mm te plaatsen. Omdat een universeel composiet als extra capping layer bij deze oplossing niet noodzakelijk is, profiteren tandartsen van een kortere behandeltijd.

 

 

Venus Bulk Flow ONE bepaalt zelf de kleur van de restauratie door lichtgolven te absorberen die worden gereflecteerd door de omringende tandkleur en zo naadloos op te gaan in de omringende dentitie. Dankzij deze kleuradaptatie bespaart Venus Bulk Flow ONE tijd omdat er geen kleurbepaling meer nodig is. Het vertegenwoordigt het eerste vloeibare, éénkleurige bulkfill composiet op de tandheelkundige markt dat zich aanpast aan elke tandkleur van A1 tot D4.

Venus Bulk Flow ONE voldoet aan vele eisen voor succesvolle composietrestauraties, waardoor tandartsen duurzame restauraties verkrijgen dankzij de lage krimpspanning, hoge buigsterkte en slijtvastheid. De innovatieve Venus-formule belooft langdurige en betrouwbare restauraties met een permanente, natuurlijke glans. Venus Bulk Flow ONE overtuigt bovendien door efficiënte verwerkingseigenschappen en gemakkelijke polijstbaarheid, terwijl de hoge radiopaciteit van meer dan 250% AL een betrouwbare diagnose garandeert.

 

Uw voordelen in een oogopslag:

  • Ongelooflijke kleuradaptatie 
  • Caviteiten tot 4 mm
  • Hoge radiopaciteit van meer dan 250% AL
  • Lage krimpspanning, hoge buigsterkte en hoge slijtvastheid zorgen voor duurzame restauraties om de hoge kauwbelasting in het posterieure gebied te weerstaan
  • Verkort de behandeltijd
  • Ideaal voor het restaureren van melktanden

 

Voor meer informatie ga naar: www.kulzer.nl/bfo