Turkse tandarts boort implantaat tot in schedel

Ramazan Yilmaz, een 40-jarige Turk, bezocht een private kliniek in Bursa met tandpijn. Daar werd hem verteld dat hij losstaande tanden had die moesten worden getrokken. Eveneens werden hem implantaten aangeraden om de getrokken tanden te vervangen, hetgeen dezelfde dag zou worden uitgevoerd.

 

Op het ogenblik dat deze implantaten echter werden geplaatst merkte dhr. Yilmaz dat de tandarts buitensporig veel kracht gebruikte en leek hij zelfs het breken van bot te horen. Toen hij dit meldde aan de tandarts werd hem verzekerd dat dit normaal is.

 

Uiteindelijk bleef de tandarts dit echter forceren en ging deze plots door het kaakbeen van dhr. Yilmaz tot in de holte achter zijn oog. De schroef ging helemaal door tot in zijn schedel, met enorm veel pijn voor de patiënt tot gevolg. Hierdoor nam de tandarts dan toch een röntgenfoto waarop bleek dat het implantaat inderdaad veel te diep was doorgeschoten.

 

Nadien zou de tandarts de patiënt naar het lokaal ziekenhuis hebben gevoerd en hebben achtergelaten. Na een CT-scan en werd dhr. Yilmaz onmiddellijk geopereerd.

 

Ondanks de zware operatie kon het implantaat worden verwijderd en is dhr. Yilmaz ondertussen terug hersteld al lijkt hij toch geluk gehad te hebben dat de schroef de hersenen niet ernstig beschadigde. De tandarts weigert ondertussen om de man terug te betalen en verklaart dat de situatie het gevolg zou zijn van een ‘medische complicatie’.

 

Bron: https://www.dailymail.co.uk/news/article-13337611/Father-dental-implant-removed-brain-screw-pierced-jawbone-botched-surgery-Turkey.html#4q77kv22gzb