Turkey Teeth influencers

Turkey Teeth wordt gebruikt als benaming voor de trend om naar het buitenland te reizen voor goedkope esthetische tandzorgen. Turkije, Hongarije en Thailand zijn de meest geciteerde landen.

 

Jarenlange  waarschuwingen van diverse overheden kunnen die trend niet ombuigen; TikTokkers en influencers met duizenden volgers weten het uiteraard allemaal beter: ga naar Turkije en je komt terug als een Hollywoodster.  Verschillende influencers hebben het aan den lijve ondervonden en betitelen dit nu als ‘the biggest mistake of my life‘. Influencers goed in hun hemd gezet …

 

De BBC heeft  in juli een reportage gewijd aan dit toerisme en het was de aanleiding voor vele kranten en digitale nieuwskanalen als UK news, ITV, The Sun, Dailymail, Evening Standard, NewYork Post en ook onze nationale tv-kanalen en kranten om dit fenomeen weer eens onder de aandacht te brengen.

 

Dr Trishala Lakshani, Britse tandarts en Miss Universe Britain finaliste, contacteerde 150 Turkse en 50 Britse praktijken. Van de 120 Turkse praktijken die hebben geantwoord suggereerden er 70 de noodzaak van het plaatsen van kronen en veneers. Diverse onder hen zelfs als ‘absolute noodzaak’ … Van de 35 Britse respondenten antwoordde iedereen: ‘no treatment necessary‘.

Scheer niet alle buitenlandse behandelingen over dezelfde kam, zelf heb ik al diverse zeer goed uitgevoerde werken gezien; de keuze van behandelingscentrum is van het allergrootste belang.

Het meest voorkomende drama is de niets ontziende beslijping van vitale tanden, met alle gekende complicaties op termijn. Deze collegae zouden de ‘Daughters Test ‘ zoals eerder verschenen in het magazine DentistNews niet doorstaan ….

Tik “Turkey Teeth” in je browser en je hebt een overvloed aan  lectuur!