Tongpiercings kunnen tanden beschadigen

Mensen met een tongpiercing riskeren kloven tussen hun voortanden te ontwikkelen, waarschuwen Amerikaanse onderzoekers. Een team van de universiteit van Buffalo wijst erop dat tongpiercings mondinfecties kunnen veroorzaken en het tandglazuur beschadigen, meldt Ivorenkruis.

 

Volgens de onderzoekers hebben mensen met een tongpiercing de neiging de metalen piercing tegen hun voortanden te duwen, wat kan leiden tot kloven tussen de voortanden en andere problemen.

 

Sawsan Tabbaa, professor orthodontie aan de universiteit van Buffalo, beschreef het geval van een 26-jarige vrouw die al zeven jaar een tongpiercing had. Voordien had ze geen spleetje tussen haar voortanden, maar dat kwam er geleidelijk. "Ze had een piercing in de vorm van een klokje. Die piercing wordt bijna nooit uitgehaald omdat de opening in de tong dan zou kunnen dichtgroeien. Het is begrijpelijk dat het voortdurend duwen van de piercing tegen de tanden leidt tot een spleetje tussen de voortanden".

 

Professor Tabbaa wijst op nog een reeks andere schadelijke effecten van tongpiercings, van infecties tot tandvleestrauma's en zelfs hersenabcessen.