The World's Best Dental Schools 2020

Quacquarelli Symonds is 's werelds grootste internationaal netwerk dat hogere opleidingen evalueert en beoordeelt in alle mogelijke domeinen. Zoals elk jaar maakten ze ook voor 2020 voor de tandheelkundige studies een ranking op. 

 

King's College London op 1, ACTA Amsterdam op 2 !!!!!!. De volgende in de rangschikking zijn University of Michigan op 3, University of Hong Kong op 4 en Harvard University op 5. In de 50 gerangschikte plaatsen vinden we er 12 uit de USA, 8 uit het Verenigd Koninkrijk. Geen enkele uit Duitsland of Frankrijk. Liefst 3 uit Nederland: op 2 dus ACTA, op 37 Radbout University Nijmegen, op 47 University of Groningen. MAAR: ook één uit België... Die verklappen we lekker niet... Bekijk de volledige lijst van 50 gerangschikten op World University Rankings by Subject: 2020.

 

Voor velen onder ons is Duitsland een voorbeeld voor de tandheelkundige professie, en het Verenigd Koninkrijk toch heel wat minder. Zo zie je maar dat we onze denkbeelden toch wat moeten bijstellen.

De ranking is gebaseerd op antwoorden van 95000 academici wereldwijd en gebruikt  onder andere ook research citaten per paper en de "H-index" die de productiviteit en impact van de gepubliceerde werken meet.

 

Ontdek de volledige lijst hier.