Tandpasta van chocolade zonder tandbederf

Snoepen is slecht voor de tanden want suiker en chocolade zorgen voor gaatjes in het tandglazuur. Toch brengt het biotechbedrijf Theodent uit New Orleans iets revolutionairs op de markt: tandpasta van chocolade. Theodent lanceert zelfs twee versies op de markt: een gewone tandpasta Theodent Classic voor zo’n 10 dollar per tube en de luxe-versie Theodent 300 van 100 dollar, te gebruiken door mensen met supergevoelige tanden.

Volgens Theodent houdt hun nieuwe soort tandpasta het gebit intact, meer nog het zou de tanden zelfs versterken! Het bedrijf zegt dat het speciale product dat in hun pasta wordt gebruikt, het resultaat is van dertig jaar onderzoekswerk. Het zou gaan om één van de belangrijkste dentale revoluties uit de 21ste eeuw. De samenstelling van de pasta is gebaseerd op de ontdekking van ‘rennou’, een stof die een extract van chocolade bevat en andere mineralen. Rennou is een perfect alternatief voor het bekende fluoride dat eveneens de tanden beschermt.

Voor alle duidelijkheid: de Theodent-tandpasta smaakt helemaal niet naar chocolade! Het is wel gemaakt van een extract van chocolade, maar heeft een frisse muntsmaak. ‘Kinderen willen dit proeven en de tandartsen zijn blij want het is goed voor de tanden van hun patiënten’, aldus het bedrijf. De tandpasta zou eind dit jaar worden gelanceerd.

 

Bron: www.express.be