Tandarts/miljonair veroordeeld voor bedrog en slagen en verwondingen

Lionel Guedj, een Franse tandarts (41) en zijn vader werden door de rechtbank in Marseille veroordeeld tot respectievelijk 8 en 5 jaar gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. De veroordeelde tandarts vestigde zich in een arme buurt ten zuiden van Marseille waar hij gedurende 6 jaar – samen met zijn vader – onnodige behandelingen uitvoerde.

 

Er wordt geschat dat Guedj meer dan 3.900 wortelkanaalbehandelingen heeft uitgevoerd bij zo’n 327 patiënten, zonder dat dit medisch noodzakelijk was. Deze behandelingen werden enkel uitgevoerd om nadien duur prothesewerk te kunnen plaatsen. De behandelingen gebeurden in veel te korte tijd met infecties, complicaties en permanente schade tot gevolg.

 

Dit alles leidde ertoe dat Guedj in 2010 de best verdienende Franse tandarts werd, met een inkomen van 2,9 miljoen euro. Hij werd dan ook veroordeeld voor het opzetten van een frauduleuze structuur om de sociale zekerheid te bedriegen en toonde hierbij een totale minachting voor de gezondheid van zijn patiënten.

 

Bron