IDS in cijfers

Waarschijnlijk kent u Dentex reeds: de tweejaarlijkse Brusselse vakbeurs voor de dentale sector. Als u Dentex al een groot evenement zou vinden, dan zal u mond volledig openvallen van de International Dental Show (IDS – International Dental Schau). De tweejaarlijkse beurs, de grootste dentale beurs ter wereld, strijkt van 14 tot 18 maart 2023 opnieuw neer in de Kölnmesse te Keulen, Duitsland.

 

Tijdens IDS presenteren tandheelkundige fabrikanten en leveranciers hun nieuwste producten, technologieën en diensten aan tandartsen, mondhygiënisten en andere professionals uit de sector. IDS wordt georganiseerd door de vereniging van Duitse dentale fabrikanten.

 

Om de grootte van dit evenement te kaderen sommen wij enkele cijfers op:

 

  • 100 – In maart wordt het 100-jarig bestaan van IDS gevierd, dat voor het eerst plaatsvond in 1923. IDS wordt op deze manier een eeuweling.
  • 40 – Ook wat betreft het aantal edities die reeds plaatsvonden valt een mijlpaal te noteren. Deze editie wordt de 40ste in het 100-jarig bestaan van IDS.
  • 1.700 – Ondertussen hebben reeds 1.700 standhouders uit 60 landen hun aanwezigheid tijdens de editie van 2023 bevestigd (waaronder voornamelijk Duitsland, Italië, Zuid-Korea, de VS, enz). Ongeveer iedere relevante speler binnen de dentale markt zal dus zijn producten en diensten aan de bezoekers tonen. Het kan echter nog beter, want tijdens de record-editie van 2019 waren er maar liefst 2.327(!) exposanten.
  • 180.000 – Maar liefst 180.000 m2 aan expositieruimte wordt voorzien tijdens IDS, waarbij een eenvoudige route doorheen alle expositiehallen leidt. Dit is een terrein dat groter is dan 20 voetbalvelden!
  • 7 – De beurs wordt verspreid over 7 expo-hallen waarbij onder meer 13 landelijke paviljoens zullen verspreid zijn. Deze bevatten bedrijven uit volgende landen: Argentinië; Brazilië, Bulgarije, China, Israël, Italië, Japan, Hong Kong, Korea, Singapore en de VS.
  • 160.000 – In 2019 mocht IDS maar liefst 160.000 bezoekers ontvangen. Van deze bezoekers waren er maar liefst 57% buitenlandse (niet-Duitse) bezoekers, hetgeen het internationale karakter van de beurs onderstreept.
  • 700 – Zo’n 700 journalisten, waarvan meer dan 200 uit het buitenland, waren tijdens de 2019-editie aanwezig om verslag uit te brengen.

 

Dit alles maakt IDS tot de grootste beurs ter wereld voor de tandheelkundige sector. Dit is dan ook de plaats voor alle tandheelkundige professionals om op de hoogte te blijven van de nieuwste producten, technieken en ontwikkelingen in de dentale wereld. Naast de standhouders wordt echter ook een uitgebreid programma aan lezingen, seminaries en workshops voorzien.

 

Wij zullen er in ieder geval ook zijn en nadien kunt u ons verslag hiervan lezen in DentistNews.

 

https://www.english.ids-cologne.de/