Globale markt orthodontie zal verdriedrubbelen tegen 2029

De wereldwijde orthodontische markt zal naar verwachting groeien van 7,62 miljard dollar op heden tot 23,6 miljard dollar tegen 2029 volgens een nieuw rapport van Maximize Market Research. Verwacht wordt dat de markt de komende tijd met zo’n 17,8% per jaar zal groeien. Hierbij hield het onderzoeksbureau rekening met zowel orthodontische producten, accessoires en hulpmiddelen.

 

Het groeiend bewustzijn omtrent mondgezondheid zal de vraag naar cosmetische ingrepen bij zowel jongeren als ouderen verhogen. Gecombineerd met de groei van het tandheelkundig toerisme en de grotere betaalbaarheid van de behandelingen zal dit de groei van de markt verder stuwen.

 

Ook het feit dat malocclusie steeds vaker voorkomt. Malocclusie wordt veroorzaakt door verschillende factoren, zoals genetica en duimzuigen bij kinderen, en heeft een negatieve invloed op de mondgezondheid van een individu. De hoge kosten voor de behandeling en de risico’s die hiermee samengaan kunnen hierbij echter een rem zetten op de groei van de markt.

 

Hierbij ziet Maximize Market Research een toegenomen vraag naar transparante aligners en tele-orthodontie, nl. het gebruik van technologie op afstand om de zorg te verstrekken.

 

Om competitief te blijven investeren de grote spelers continu in research & development om de orthodontische producten verder te ontwikkelen. Hierbij focust men ook meer en meer op esthetiek van deze producten gezien de grote vraag naar cosmetische tandheelkunde en een beperking van de impact hiervan op de patiënten.

 

Bron:

https://www.maximizemarketresearch.com/market-report/orthodontic-market/186269/