Deze maand in het DentistNews-magazine

Nu het eindejaar zachtjesaan de hoek om komt loeren valt eind deze maand de laatste editie van het DentistNews-magazine in uw bus. Bij deze alvast een kleine teaser voor de interessante artikelen die deze maand in het magazine te lezen zijn.

 

Een moderne benadering ter voorkoming en genezing van gingivitis. Waar vroeger het verwijderen van harde tandplaque het middelpunt was van de preventie van gingivitis wordt vandaag gekeken naar biofilmmanagement van het gebit. In dit artikel nemen dr. Tom en Kaat Verhofstadt ons mee in het protocol dat zij ontwikkelden inzake het management van het tandvlees van hun patiënten.

 

Bij Dürr Dental BeNeLux staat een opvolging van de wacht klaar. Na 40 jaar in de branche besliste Pierre Heusen om van zijn welverdiend pensioen te genieten en draagt hij de leiding van Dürr Dental BeNeLux over aan zijn zoon Jonathan Heusen. Een ideaal moment dus voor een dubbelinterview omtrent de ervaringen doorheen een carrière in de tandheelkunde, de uitdagingen voor morgen en de plaats van Dürr Dental hierin.

 

Nederlandse tandarts Maarten De Beer toont ons in een case-study hoe hij diastemen in het gebit van een patiënt op een minimaal invasieve manier weet te sluiten. Door met composiet te werken dienen de tanden niet beslepen te worden.

 

Tot slot is er een eveneens een verslag van het EACim-congres inzake protheses geplaatst op zirkonia-implantaten dat op 23 september gehouden werd in Brussel.

 

Mocht u ons magazine nog niet ontvangen of binnenkort verhuizen kunt u ons dit steeds melden info@dentistnews.be