DentalFLUX: tandzorg aan Brusselse daklozen

Het Brusselse project DentalFLUX is ontstaan binnen de vzw DoucheFLUX die daklozen helpt met tal van verschillende projecten zoals het voorzien van douches maar ook het bieden van onderdak en het begeleiden van daklozen in de administratieve mallemolen.

 

Sinds een jaar of twee speelde men binnen DoucheFLUX met het idee om tandheelkundige zorg ook toegankelijk te maken voor daklozen en kwetsbare groepen. In juni wordt dit finaal een feit aangezien dan het busje voor de rijdende tandkliniek wordt geleverd. DentalFLUX werkt hiervoor samen met drie Brusselse verenigingen, waaronder DoucheFLUX.

 

De betrokken tandartsen willen mensen bereiken die vaak zelf geen hulp zoeken of weten waar ze de nodige hulp kunnen vinden. Daarom is het doel van DentalFLUX om onvoorwaardelijke zorg te verlenen, waar en wanneer dat nodig is. Tegelijkertijd wordt ook de nadruk gelegd op preventie en ondersteuning.

  

Bron: https://www.bruzz.be/actua/gezondheid/dentalflux-wil-toegang-tot-tandzorg-toegankelijk-maken-voor-daklozen-2024-03-20