De verrassende effecten van dranken op de mondgezondheid

Over één drank zijn dentale en medische professionelen het roerend eens als meest heilzame en beste drank voor de orale en algemene gezondheid en het antwoord is water, H2O!

Alhoewel de meeste mensen water bestempelen als de saaiste drank, is het tevens de meest populaire (58 miljard liter flessenwater alleen al verkocht in de US in 2016 – dat is meer dan 177 liter per persoon).

 

Water is gunstig voor het gebit want het verhoogt de pH van speeksel, maakt het minder zuur en meer basisch, en neutraliseert tevens het vernietigende effect van zure voeding op het tandglazuur.


Daarbij komt dat water ook voedselresten wegspoelt en ander residu waar cariësbacteriën naar op de loer liggen, water voorkomt een droge mond, is calorie-vrij, en evacueert de zuren die door de natuurlijke bacteriën in de mond geproduceerd worden. Maar hoe zit het met wijn, thee en melk? Waarschijnlijk niet zo goed? Laten we een kijkje nemen in de research naar elk van deze dranken ...Lees verder via deze link (Engelstalig): www.thedentalgeek.com/surprising-effects-of-wine-tea-and-milk-on-oral-health