Brit pleegt zelfmoord na mislukte behandeling in Hongarije

In 2008 reisde Clive Worthington, toen 66 jaar oud, vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Hongarije voor het plaatsen van implantaten. Er traden echter complicaties op.

 

Terug in Groot-Brittanië liet dhr. Worthington een nieuw kunstgebit steken door een andere tandarts, hetgeen echter eveneens slecht werd uitgevoerd met  beschadigingen tot gevolg. Dit leidde dan weer tot infecties en gedurende zeven jaar onderging de man verschillende procedures bij deze tandarts om het gebit te herstellen. Tijdens deze periode verloor de man veel gewicht en kreeg hij last van een depressie en angst. Door de blijvende tandpijn kon hij niet goed eten en zijn dagelijkse activiteiten uitvoeren. Verschillende tandartsen werden aangesproken maar dit leidde niet tot een oplossing.

 

In 2015 vertelde zijn tandarts hem dat hun medische expertise zijn grens had bereikt en dat hij contact moest opnemen met hun verzekeraars. De General Dental Council onderzocht zijn zaak en kende de man een compensatie van £120.000 toe die via de verzekering van de tandarts zou moeten worden uitbetaald.

 

Deze uitbetaling werd echter zonder motivering geweigerd door de verzekering, hetgeen voor dhr. Worthington de ultieme druppel was en hij uiteindelijk in 2022 zelfmoord pleegde. Tot op heden ontving zijn familie geen enkele compensatie al wordt de zaak nog bekeken door het Britse ministerie van Volksgezondheid.

 

Bron: https://dailynewshungary.com/british-national-commits-suicide-due-to-botched-hungarian-dental-work/