Bent u als tandarts bekend met hooggevoeligheid?

15 tot 20% van de bevolking is hooggevoelig.


Een hooggevoelig persoon (Highly Sensitive Person, kortweg HSP genoemd), heeft een sterker ontwikkeld centraal zenuwstelsel dan gemiddeld. Hooggevoelige personen zijn meer dan gemiddeld gevoelig is voor indrukken en prikkels van de buitenwereld. Bovendien kunnen zij deze indrukken moeilijker verwerken of verdragen, raken zij sneller overprikkeld en geïrriteerd, en hebben zij daarom de behoefte zich eerder af te schermen of zich terug te trekken uit een situatie die hen overweldigt.

 

HSP Vlaanderen vzw zet zich in om deze personen te ondersteunen, onder andere door het organiseren van informatiesessies, lezingen, workshops en vele andere activiteiten. Wij richten ons echter niet alleen naar particulieren maar ook naar professionelen toe. 

 

Oproep naar tandartsen :

 

Bent u als tandarts bekend met hooggevoeligheid? Houdt u rekening met de hooggevoeligheid van uw patiënten bij de behandeling ?

HSP Vlaanderen, de Vlaamse Vereniging voor Hooggevoelige Personen vzw, is op zoek naar u. Graag een mailtje naar ilse@hspvlaanderen.be met uw contactgegevens en de vermelding 'tandarts'. 
Misschien bent u er nog niet zo bekend met hooggevoeligheid maar staat u ervoor open en bezorgt u uw patiënten graag meer info? Dan zenden wij u met plezier folders toe voor in de wachtkamer. Daarvoor kan u mailen naar info@hspvlaanderen.be met vermelding 'graag folders - tandarts'.