Arseus verkoopt deel dentale divisie aan Henry Schein

Het farmabedrijf Arseus, verkoper van medische instrumenten en producten, heeft een groot gedeelte van zijn dentale divisie verkocht aan de Amerikaanse groep Henry Schein. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 50 miljoen euro. De verkochte activiteiten realiseren een jaaromzet van ongeveer 70 miljoen euro. Arseus had in augustus al aangekondigd dat de strategische opties voor een aantal divisies zouden worden bekeken. Henry Schein is volgens Arseus de grootste leverancier ter wereld van gezondheidsproducten en diensten aan medische, tandheelkundige en veterinaire praktijken.


Het bedrijf gaf daarbij zich meer te willen focussen op zijn divisie Fagron, gespecialiseerd in magistrale bereidingen. Volgens CEO Ger van Jeveren kan Arseus dankzij de verkoop onder meer voort investeren in de wereldwijde uitrol van de Fagron-activiteiten. Fagron is de belangrijkste inkomstenbron van Arseus. In november was een gedeelte van de dentale divisie al verkocht aan de groep MS Distribution. Op dit ogenblik is 90 procent van de dentale divisie afgestoten.


De afdeling behoudt voorlopig alleen nog een activiteit in Duitsland. Arseus wil ook tijdens de eerste helft van dit jaar nog een aantal activiteiten verkopen.

 

Bron: Express.be