Twinky Star Flow - Voco

Gekleurde vullingen voor kleine patiënten

 

Nieuw: Twinky Star® nu ook als flowable

 

Met Twinky Star Flow brengt VOCO een uniek, vloeibaar en gekleurd vullingsmateriaal met glinstereffect speciaal voor melktandrestauraties op de markt. Het hoogwaardige compomeer in de nieuwe flowvariant bezit alle eigenschappen van het beproefde stopbare vullingsmateriaal Twinky Star, maar is dankzij zijn vloeibaarheid bijzonder geschikt voor de behandeling van moeilijk toegankelijke en zeer kleine caviteiten die juist vaak bij kleine kinderen voorkomen.

 

Bij de behandeling van kinderen spelen angst, zenuwachtigheid en wantrouwen van de kleine patiënten vaak een rol. Hier is naast geduld en inlevingsvermogen ook een kindgerichte verzorging van het defect alsook een geschikt vullingsmateriaal vereist dat voor een goede compliance en duurzame behandelingsresultaten zorgt. Met het stopbare Twinky Star biedt VOCO een beproefd materiaal aan dat al jarenlang een hoge acceptatie bij tandartsen kent. Het compomeer wekt interesse door de kleurkeuze en verhoogt de bereidheid tot medewerking van de kinderen, die op deze manier bij het verloop van de behandeling worden betrokken.

 

Het populaire compomeer is nu ook verkrijgbaar als flowable: Twinky Star Flow laat een zeer goede bevochtiging van de caviteitsbodem en caviteitswanden toe en garandeert zo ook in moeilijke klinische situaties een goede kwaliteit van de vulling. Een ander voordeel is dat Twinky Star Flow bij kleine caviteiten slechts in een laag wordt aangebracht en onmiddellijk kan worden uitgepolymeriseerd. Direct uit de spuit is het eerst zeer vloeibaar. Wanneer de druk afneemt, wordt het materiaal vast. Hierdoor wordt een perfecte randadaptatie gegarandeerd, terwijl tegelijkertijd het wegvloeien uit de caviteit wordt verhinderd.

 

Twinky Star Flow scoort bovendien vooral met zijn biocompatibiliteit en zijn aanvullende fluoride-afgifte die actief bijdraagt tot de preventie van secundaire cariës. Door de stabiliteit en kleurbestendigheid houden de vullingen die met Twinky Star Flow gelegd zijn feilloos en duurzaam tot en met de tandwisseling.

 

Twinky Star Flow wordt aangeboden in de kleuren pink en blauw. Het vullingsmateriaal speciaal voor kinderen is verkrijgbaar in de praktisch naloopvrije NDT®-spuit.

 

 

www.voco.com