Protaper Next - Dentsply


De volgende generatie van de Gouden Endo Standaard voor wortelkanaalvormgeving

PROTAPER NEXT™ is de opvolger van het Dentsply Maillefer PROTAPER® UNIVERSAL systeem, dat vele jaren de gouden standaard is in de endodontie. PROTAPER NEXT™ is nog steeds gebaseerd op de PROTAPER® filosofie, namelijk één enkele vijlsequentie voor alle klinische gevallen, variabele tapers voor geoptimaliseerde crown-down techniek en algemeen aanvaarde apicale diameters voor de finale vormgeving.

De grote innovatie aan de PROTAPER NEXT™ is de niet-centraal gelegen rechthoekige dwarsdoorsnede van het instrument, met een slangachtige kronkelende “Swaggering” beweging van de vijl in het wortelkanaal als gevolg. De M-WIRE® NiTi draad biedt een verbeterde flexibiliteit van de vijl alsook een grotere resistentie tegen metaalmoeheid (cyclische vermoeidheid). Het resultaat is dat PROTAPER NEXT™ meer mogelijkheden biedt bij uitdagender klinische casussen. Daarnaast heeft het een verbeterde veiligheid voor het instrument en het element alsook een kortere vormgevingstijd.

PROTAPER NEXT™ is een compleet systeem voor alle stappen van de endodontische procedure, inclusief vijlen voor de vormgeving, vijlen voor het realiseren van de geleide baan, een endomotor en afgestemde materialen voor het vullen.

 

DENTSPLY Maillefer Benelux

Tel.: +32 16 82 29 88

E-mail: chantal.petitjean@dentsply.com