OptiBond™ Universal van Kerr

 

OptiBond™ Universal van Kerr combineert toonaangevende effectiviteit met éénlaagse eenvoud.

Het nieuwe bondingmiddel in één fles combineert de betrouwbaarheid van de gepatenteerde OptiBond GPDM-technologie met het gebruiksgemak van een Universal-oplossing.

 

Kerr Dental, wereldwijd fabrikant van toonaangevende tandheelkundige producten, heeft onlangs de lancering van OptiBond™ Universal aangekondigd. Dit is een éénstaps Universal-bondingmiddel in één fles met zelfetsende, selectief etsende en totaaletsende indicaties. De oplossing biedt uitstekende bondingkracht met alle oppervlakken en substraten, zowel voor indirecte als directe restauraties.

 

Hoe werkt het? OptiBond Universal combineert de betrouwbaarheid van de gepatenteerde OptiBond GPDM-technologie met het gebruiksgemak van een Universal-oplossing. De bewezen OptiBond GPDM-monomeer zorgt voor een effectieve en betrouwbare hechting op zowel de tandstructuur als het harsmateriaal, dankzij de aanwezigheid van een zuurfosfaatgroep en meer functionele metacrylaatgroepen. Bovendien zorgt het exclusieve ternaire oplosmiddelsysteem dat bestaat uit water, aceton en ethanol voor een uitstekende penetratie van de tandbeenbuisjes, waardoor een buitengewone bondingkracht en bescherming tegen microlekkage en postoperatieve gevoeligheid ontstaat, terwijl het aanbrengen slechts 30 seconden duurt. De unieke nano-etsende functie etst effectiever dan andere eencomponenten bondingsoorten en zorgt voor een dieper geëtst oppervlak voor hogere mechanische retentie en dus ook hogere bondingkracht.