IonoStar® Molar - Voco

IonoStar® Molar – Nieuw glasionomeervullingsmateriaal in innovatieve applicatiecapsule

 

IonoStar Molar is een nieuw ontwikkeld glasionomeervullingsmateriaal in de nieuwe VOCO-applicatiecapsule. Het materiaal wordt zonder conditioner en adhesief gebruikt en scoort vooral door de niet-kleverige consistentie en de perfecte randadaptatie. IonoStar Molar kan onmiddellijk na het inbrengen worden gemodelleerd en hardt na vier minuten uit. Zijn lang aanhoudende, hoge fluorideafgifte werkt postoperatieve gevoeligheden tegen. Met IonoStar Molar in combinatie met Easy Glaze, de nanogevulde lak voor oppervlakteverzegeling, kan men snel en eenvoudig zowel esthetische als houdbare restauraties uitvoeren.

 

Nieuwe formule voor optimale materiaal- en hanteringseigenschappen

 

IonoStar Molar is gebaseerd op de jarenlange ervaring van VOCO in de ontwikkeling van glasionomeercement, dat zich al miljoenen keren in de dagelijkse klinische praktijk heeft bewezen. Door zijn nieuwe formule bezit IonoStar Molar bijzonder goede materiaaleigenschappen en vertoont het een hoge druksterkte en abrasiebestendigheid. De nieuwe formule zorgt bovendien voor goede hanteringseigenschappen en biedt de mogelijkheid om de consistentie van het materiaal door de duur van het mengproces in de hogefrequentiemixer tot op zekere hoogte te beïnvloeden. Naargelang de situatie kan zodoende een hardere of zachtere consistentie worden ingesteld.

 

Geschikt voor verschillende indicaties

 

IonoStar Molar is geschikt voor vullingen van niet-occlusiedragende caviteiten van klasse I, semipermanente vullingen van caviteiten van klasse I en II, vullingen van tandhalslaesies, klasse V-caviteiten, behandeling van wortelcariës, vullingen van klasse III-caviteiten, restauratie van melktanden, als ondervulling resp. liner, voor de stompopbouw alsook voor tijdelijke vullingen. IonoStar Molar kan dus veelzijdig worden ingezet en zorgt naargelang de indicatie voor het gewenste therapeutische succes. Daarbij worden ook de voordelen in het hanteren van de nieuwe VOCO-applicatiecapsule duidelijk.

 

Voordelen van de nieuwe VOCO-applicatiecapsule

 

De nieuwe VOCO-applicatiecapsule onderscheidt zich, doordat er geen activeringsmiddel meer nodig is. De capsule wordt enkel op een vaste ondergrond gedrukt, zodat de gekleurde plunjer in de capsule schuift. Daarna wordt de capsule zoals gewoonlijk gemengd in een hogefrequentiemixer. Vooraleer de capsule in een in de handel gebruikelijke applicator wordt gestoken, wordt de applicatiepunt van de capsule naar boven getrokken en is het materiaal klaar voor gebruik. Door het nieuwe design van de capsule zijn bovendien de moeilijk toegankelijke zones in de mond alsook kleinere caviteiten beter bereikbaar dan met conventionele applicatiecapsules.

 

Fabrikant: VOCO GmbH, Postfach 767, 27457 Cuxhaven, Duitsland, www.voco.com

 

Contactpersoon pers:

 

Dr. Olaf Krems, VOCO GmbH - Public relations
Telefoon: +49 (0)4721 719-187, e-mail: o.krems@voco.de