elmex ANTI-CARIES PROFESSIONAL

De eerste tandpasta van elmex® voorzien van de gepatenteerde Suikerzuur Neutralisator™ technologie bestrijdt direct de suikerzuren in het tandplaque – de belangrijkste oorzaak van cariës.


De klinisch bewezen formule beschermt op twee manieren:


-  De gepatenteerde Suikerzuur Neutralisator™ technologie helpt de suikerzuren die aanwezig zijn in het tandplaque te neutraliseren alvorens het het tandglazuur kan aanvallen.

-  Gecombineerd met fluoride en calcium worden de tanden effectiever geremineraliseerd – voor sterkere en weerbare tanden.*


Tot 20% minder nieuwe cariës na 2 jaar1,2,#

Een vermindering van 50% van initiële laesies na 6 maanden3

 

De elmex® anti-cariës Junior Professional™ tandpasta bevat dezelfde technologie maar is ontwikkeld, met een aangename milde mintsmaak, voor  kinderen.

 

*Vergeleken met een tandpasta met 1450 ppm fluoride (sodium monofluorophosphate)

1 Kraivaphan P, Amornchat C, Triratana T, et al. Caries Res, 2013

2 Li X, Zhong Y, Jiang X et al : Randomized Clinical Trial of the efficacy of toothpastes containing 1,5% Arginine, an insoluble calcium compound and 1450 ppm Fluoride over two years. J Clin Dent 26(2015) 7-12.

3 Yin W et al. J Clin Dent 24 Spec no A (2013), A15-22

# Resultaten van een twee jaar durende klinische studie, waarin het product werd vergeleken met een klassieke fluoridetandpasta in de vorm van natriumfluoride (beide bevatten 1450ppm fluoride).