De PSIO-bril

Uw patiënt heeft zich geïnstalleerd op uw stoel en hoeft niets anders te doen dan ontspannen. Als u een half uur tot een uur of langer bezig bent, kunt u met de PSIO-bril de tijd van de patiënt veraangenamen, zodat hij ontspant, terwijl u rustig kunt werken.

 

Suggesties kunnen het eventuele bloeden verminderen en de hinder of pijn beter beheersbaar houden, omdat het niveau van gevoeligheid en nerveuze prikkelbaarheid afneemt bij diepe ontspanning.

 

PSiO biedt een revolutionaire, natuurlijke oplossing door een combinatie van lichttherapie en audio-relaxatietherapie.

Psychomed heeft de PSIO-bril uitgevonden en daarmee de "turbo-siësta" en "audiocamenten". De PSIO-bril is voorzien van een MP3-lezer, die door middel van stem, muziek en licht ontspanningsprogramma's uitzendt. Dankzij deze drie middelen, die gelijktijdig actief zijn, verminderen gedachten en stoppen uiteindelijk.

 

PSiO-toepassingen worden al meer dan 20 jaar gebruikt in klinische en universitaire omgevingen; sinds 1994 in het slaaplaboratorium van het Brugmann-ziekenhuis, in de verkoeverkamer van het St. Pierre-ziekenhuis en reeds 1 jaar in het St. Elisabeth-ziekenhuis, Brussel. Deze techniek wordt ook in verschillende Franse ziekenhuizen al vele jaren gebruikt, zoals in de kliniek Dumont en in Nancy (Dr. Litchincko & Dr. Diebold).

 

Deze technieken zijn deels gebaseerd op onderzoek, gedaan door Stéphane Dumonceau (oorspronkelijk onderzoeker aan de ULB in Psychologie van LO (wetenschappelijk adviseur aan de ISEPK-ULB van 1987 tot 1992). Hij heeft voor het technologische gedeelte beroep gedaan op verschillende Waalse onderaannemers en in het bijzonder op de beroemde professor Habraken, van de ULG (Univ. Luik), die reeds bekend stond om zijn talrijke patenten in optische fysica en zijn samenwerking met het ruimteagentschap. Maar er zijn vele technieken toegepast in de PSIO, die afkomstig zijn van erkende onderzoekers zoals Dr. Erickson, het creatieve genie van indirecte suggestie, Dr. Caycedo, de uitvinder van sofrologie en vele anderen die al een halve eeuw hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van ontspanningstechnieken.

 

NASA kocht onlangs de PSiO, om de effectiviteit ervan te testen bij het bestrijden van jetlag en voor stressmanagement bij astronauten. Het luisteren gaat uitstekend via kleine oortjes, de kleuren variëren langzaam en kunnen flitsend zijn, waardoor de aandacht wordt losgelaten en de geest tot rust komt en de gedachtenstroom onmiddellijk stopt. Tenslotte speelt het licht dat wordt gebruikt in de PSiO ook een rol bij de regulering van circadiane ritmes (de biologische klok) en jetlag.

 

Stress voor een operatie bevindt zich op de stressmeetschaal op gelijke hoogte als het verlies van een naaste verwant... Door het luisteren naar deze opname kunnen vervelende momenten worden beheerst, vooral bij het wachten, in de file, op een bed in een onpersoonlijke gang voordat je naar de operatiekamer gaat. Hierdoor kunnen lagere verdovingsdoses worden gegeven en kan men deze moeilijke momenten op een aangename manier beleven.

 

Tijdens een operatie met plaatselijke verdoving hoort de patiënt de soms verwarrende opmerkingen van de chirurg en de assistenten, voelt hij soms zijn lichaam bewegen en vaak moet hij door de hoge mate van stress een aanvullende intraveneuze sedatie toegediend krijgen. Door deze weergave kan de operatietijd op een prettige manier worden beleefd en kan de toediening van een totaal of gedeeltelijk intraveneus sedativum worden vermeden.

 

Door het aanbieden van deze weergave op de rekoeverkamer kunnen postoperatieve angsten en de meest bekende complicaties worden vermeden (hartritmestoornissen, angst, angst, misselijkheid, braken, rillingen, enz.). Deze apparatuur wordt sinds 1994 regelmatig in de verkoeverkamer van ziekenhuizen gebruikt. Daarnaast optimaliseert het luisteren naar deze opname gedurende de dagen en weken na de operatie de verschillende suggesties om weefselherstelprocessen te beheersen, zoals littekenvorming maar ook pijnbeheer...

 

Info : 02/340.17.90