Control Seal - Voco

Control Seal – hooggevulde, transparante fissuursealer met fluoride

 

De nieuwe fissuursealer van VOCO presenteert zich als een veelzijdig talent: Het hooggevulde Control Seal met fluoride levert dankzij zijn fysische topwaarden juist bij kinderen en jongeren een aanzienlijke bijdrage tot de actieve cariësprofylaxe. Nieuw is zijn transparantie die een duurzame controle van de verzegeling toelaat. In combinatie met een vulstofgehalte van 55 gew% is Control Seal dus de enige fissuursealer op de markt die transparantie combineert met de stabiliteit van een opake sealer. Door de transparantie kunnen ook diagnostische methodes op basis van laserfluorescentie worden toegepast, zodat er ook onder een verzegeling een cariës kan worden gediagnosticeerd en geconstateerd.

 

De lichthardende fissuursealer op composietbasis dient om fissuren en putjes te verzegelen, dekt beschadigde glazuuroppervlakken en predilectieplaatsen bv. in het kader van kaakorthopedische behandelingen af en verzegelt kunststof- of cementvullingen als vochtwerende laag. Control Seal is bovendien geschikt voor de verzegeling van melktanden alsook voor de uitgebreide fissuurverzegeling.

 

In tegenstelling tot veel transparante fissuursealers overtuigt Control Seal ook met zijn fysieke waarden: Zo behoren een goede hardheid, hoge buigsterkte, geringe krimp en abrasie tot zijn eigenschappen. Control Seal is verkrijgbaar in de naloopvrije NDT®-spuit die een gelijkmatig uitvloeien bij een lichte dosering garandeert.

 

Fabrikant: VOCO GmbH, Postfach 767, 27457 Cuxhaven, Duitsland, www.voco.com